Call to Action 25122023 Fi

Vetoamus välittömään vastaukseen Turkin hyökkäyksille Rojavan kansoja vastaan

25.12.2023

Joulukuun 23. päivänä 2023 Turkin valtio aloitti raa’an siviili-infrastruktuuriin kohdistuvan pommituskampanjan Rojavassa (Pohjois-Syyriassa). Alue kamppailee yhä toipuakseen lokakuun alussa tapahtuneista hyökkäyksistä, ja uudet hyökkäykset estävät alueen vakauttamisen.

Lokakuussa Turkin ensimmäinen hyökkäys kohdistui Rojavan elintärkeään infrastruktuuriin (kaasu, sähkö, vesi, perustarvikkeiden tuotantolaitokset jne.) ja aiheutti valtavia vahinkoja, jotka vaaransivat miljoonien ihmisten elämän.

Turkin valtion juuri aloittamat uudet ilmahyökkäykset kohdistuvat samaan elintärkeään infrastruktuuriin sekä työpaikkoihin ja tuotantolaitoksiin. Riippumatta siitä, mitä seurauksia näillä hyökkäyksillä (jotka ovat edelleen käynnissä) on, on jo nyt varmaa, että Rojavassa on edessä katastrofi talven lähestyessä ja sähkö- ja polttoainetuotannon vaurioituessa vakavasti.

Miksi hyökkäykset tapahtuvat nyt?

Etelä-Kurdistanin (Pohjois-Irakin) vuoristossa sissit ovat toteuttaneet useita voitokkaita iskuja vastustaakseen turkkilaisia miehitysjoukkoja, jotka eivät ole onnistuneet heikentämään vastarintaa huolimatta kaikkien kansainvälisten yleissopimusten nojalla kiellettyjen aseiden käytöstä. Kärsittyään lukuisia tappioita fasistinen Turkin valtio kääntää nyt raivonsa Rojavan kansaa vastaan. Siviiliväestöä ja heidän elinkeinojaan vastaan hyökätään päämääränä rangaista kansaa ja heikentää sen ja sen itsepuolustusjoukkojen välistä sidettä.

Vaikka alueelle tehdään säännöllisesti lennokki-iskuja, jotka kohdistuvat itsehallinnon rakenteiden edustajiin, itsepuolustusjoukkoihin ja siviiliväestöön, tällä uudella hyökkäyksellä pyritään irrottamaan ihmiset demokraattisen konfederalismin rakenteista herättämällä pelkoa yhteiskunnassa. Hyökkäyksen kohteena on kansan itsensä esittämä poliittinen projekti; valtioton, demokraattinen, ekologinen, monietninen ja monikulttuurinen yhteiskunta, jota naisten etujoukko johtaa. Turkin kansanmurhapolitiikan tavoitteena on ihmisten siirtäminen pois kotiseudultaan, mikä tarkoittaa lähinnä etnistä puhdistusta.

Tässä tilanteessa kehotamme kaikkia vallankumouksellisia voimia, antifasisteja, demokraattisia ja vapautta rakastavia ihmisiä kaikkialla maailmassa järjestäytymään ja painostamaan Turkkia, olkoon missä tahansa. Älkäämme unohtako, että Turkin valtio käy likaista sotaansa poliittisella tuella ja länsimaisten aseiden ja teknologioiden avulla. Keinoja on lukemattomia aina tiedon levittämisestä mielenosoituksiin Turkin suurlähetystöjen edessä sekä muihin suoran toiminnan ja kansalaistottelemattomuuden muotoihin.

Tarvitsemme nyt nopeaa ja vaikuttavaa vastaiskua hyökkäysten lopettamiseksi välittömästi!

Riseup4Rojava-verkosto

#SmashTurkishFascism

#Riseup4Rojava

Scroll to Top