EL DIA-X ÉS ARA! Actua immediatament, junt amb #RiseUp4Rojava!

EL DIA-X ÉS ARA! Actua immediatament, junt amb #RiseUp4Rojava!
NO A LA GUERRA AL NORD DE SÍRIA – DETINGUEM UNA ALTRA INVASIÓ MILITAR TURCA

A tots les amigues de Rojava, a la premsa i al públic:

Durant la nit del 19 al 20 de novembre l’estat feixista turc va iniciar una nova operació contra les terres alliberades de Rojava, el nord-est de Síria i el sud del Kurdistan. Amb una massiva amb una operació aèria, les ciutats i regions de Kobanê, Derik, Sehba, Minbic, Zirgan/Dirbesiye i Til Temir van ser bombardejades. Al sud del Kurdistan, Gare i Qandil, a les zones de defensa de Medya van ser també van ser bombardejades per avions de guerra turcs. Els atacs continuen ara mateix i el cap feixista del règim turc, Erdoğan, està amenaçant la regió amb la destrucció, l’extinció i l’assassinat per a poder mantenir-se en el poder i guanyar les pròximes eleccions a Turquia. Des de principis d’aquest any, Rojava s’ha enfrontat a continus atacs, mentre que al mateix temps, a les muntanyes de Kurdistan del Sud, l’exèrcit turc ha estat utilitzant gasos químics diàriament contra la guerrilla que resisteix. #WeSeeYourCrimes i no ens quedem callades! Els últims atacs mostren una altra escalada sobre el terreny i han de ser entesos com una preparació per a una altra invasió. Per això diem: “El dia X és ara” i cridem a totes a actuar en conseqüència!

Ja fa més d’un any que vam reconfigurar el nostre concepte de “Dia X” i segons això convoquem a tothom a preparar-se per a aquest dia. Per a nosaltres sempre ha estat clar que el concepte Dia X només funciona per a uns certs escenaris, però què passa si els enemics de la nostra lluita, què passa si l’estat turc no actua d’acord amb aquests escenaris? Des de fa més de 3 anys Rojava està sent atacada diàriament: atacs aeris i amb drons no tripulats, bombardejos d’artilleria, ofensives locals i regionals, com per exemple, la de l’ENS recolzat per Turquia, talls d’aigua, destrucció d’infraestructures, embargament I aïllament polític, etc. 2022 ha estat un any especialment caracteritzat per tot això. Les potències hegemòniques internacionals com els EUA i Rússia, han donat llum verda a Turquia perquè faci el que vulgui. Segons la realitat sobre el terreny a Rojava, hem arribat a la conclusió que seguir esperant el “Dia’X” ens sumirà cada vegada més en la passivitat i farà que no puguem reaccionar necessàriament. Hem de ser molt clares sobre aquest tema: Rojava està en guerra! Rojava està sota atac! Per això hem de veure que el Dia X és Ara!

També veiem que al mateix temps que Rojava i el Kurdistan del Sud són bombardejats de forma massiva, al Kurdistan Oriental (Rojhilat) i l’Iran, la repressió contra el poble que lluita als carrers ha aconseguit un nou nivell i, igual que Turquia, l’Iran també està bombardejant el Kurdistan. Aquesta situació mostra una vegada més la realitat del poble kurd a la qual s’enfronta quan exigeix una vida autodeterminada. Tothom ha d’entendre que aquelles que van donar vida a l’eslògan “Jin, Jiyan, Azadî” a la vida, són les dones de Rojava, són la guerrilla a les muntanyes del Kurdistan, són el poble del Kurdistan! La lluita del poble als carrers de Rojhilat i l’Iran, la resistència de la guerrilla I la lluita del poble de Rojava són UNA i no poden se les pot entendre separades!

Per aquesta raó, cridem a tothom a activar-se immediatament I sortir al carrer! Tant se val on siguis del món: mostra el teu suport al poble de Rojava!

→ Posa en pràctica el teu pla d’acció!
→ Bloqueja, molesta, ocupa! Organitza manifestacions, protestes i sigues creative.
→ Uneix-te als propers dies d’acció del 30.11. – 03.12 en contra les armes químiques. #WeSeeYourCrimes

#RiseUp4Rojava #SmashTurkishFascism

Campanya de RiseUp4Rojava

21.11.2022

Web: www.riseup4rojava.org – Twitter: @RISEUP4ROJAVA – Telegram: t.me/RiseUp4RojavaEng – Mail: riseup4rojava@riseup.net

Scroll to Top