Nosaltres, com a Women Defend Rojava, Comuna Internacionalista, Make Rojava Green Again, i RiseUp4Rojava estem, per tant, cridant per a dies d’acció global el 18 i 19 de juliol, contra el colonialisme, el feixisme, el patriarcat i els feminicidis, la destrucció ecològica i contra totes les formes d’opresió. Ens manifestarem, ocuparem, bloquejarem, protestarem de formes creatives arreu del món i mostrarem la nostra lluita antifeixista comú en un sol front, fent saber a qui ens impedeixen viure amb dignitat i en llibertat què és el que pensem d’ells. Per tant, cridem a tothom a unir-se a aquests dies d’acció i compartir-los amb nosaltres!

NOSALTRES ENS AIXEQUEM PER LA REVOLUCIÓ!

We RISE UP 4 THE REVOLUTION!

La revolució a l’Orient Mitjà i arreu del món triomfarà – el feixisme serà esclafat!

Visca la solidaritat internacional!

PDF: cat_Call by Women Defend Rojava, Internationalist Commune and RiseUp4Rojava_18-19 July2020

Rise Up 4 the Revolution

Contra el colonialisme, el feixisme, el patriarcat i els feminicidis, la destrucció ecològica i totes les formes d’opresió arreu del món

19 de Juliol – 8è aniversari de la revolució de Rojava; així com de Nicaragua i l’Estat Espanyol

El 19 de juliol és un dia important arreu del món, no només històricament sinó també en el present. Un dia important per a totes les persones que lluiten contra el feixisme i per construir el món en que volem viure!

El 19 de juliol, fa 8 anys, va començar la revolució més gran del S.XXI a Kobanê, Rojava, en un avenç imparable contra el feixisme del nostre temps. La revolució de Rojava és una llum d’esperança per a la resta de Síria, per a l’Orient Mitjà i també per al món sencer. L’element essencial d’aquesta revolució és l’alliberament de la dona. Rojava és una revolució de les dones. És l’exemple de com es plasmen una societat i una realitat radicalment democràtiques, ecològico-socials i de dones lliures basades en les idees del confederalisme democràtic proposades per Abdullah Ocalan. Aquí a Rojava/Nord i Est de Síria, s’hi viu una realitat on les dones, la joventut i les minories ètniques i religioses decideixen com viure en estructures confederals autònomes, unint-se i aconseguint – junt amb el moviment de resistència global – contra les forces que les han oprimit durant dècades.

La Història ens ha demostrat que si ens aixequem i lluitem juntes, creem llaços, aprenem unes de les altres i fem nostres les revolucions del passat i el present, vencerem!

Per tant, permeteu-nos celebtar també en aquest dia la victòria contra el feixisme a Nucaragua el 1979. Després d’una llarga i dura lluita, la dictadura militar feixista de la família Somoza fou derrotada, obrint el camí a polítiques socialistes que portaren a millores especialment en els camps de l’educació i l’agricultura. La revolució a Nicaragua, com la de Rojava, va fer seu el patrimoni de l’internacionalisme i de la lluita comuna contra el feixisme sent influenciada també ideològicament i pràctica per altres revolucions del passat i el present.

També caminem sobre els passos de l’inoblidable aixecament de la classe treballadora de l’Estat espanyol el 19 de Juliol de 1936 contra l’intent de cop d’Estat feixista del «movimiento nacional» espanyol. Amb les armes a les mans del poble, la classe treballadora va vèncer al feixisme en les principals ciutats, declarant la revolució social a Catalunya i Aragó. L’heròica resistència així com la lluita conjunta amb més de 50.000 voluntàries i voluntaris de les Brigades Internacionals és encara exemple per a la nostra lluita avui dia.

Avui, centenars de voluntàries i voluntaris d’arreu del món estan unint-se a la lluita revolucionària a Rojava/Nord i Est de Síria venint a aprendre i a participar de la revolució de les dones, que pren l’alliberament de gènere com a base per a construir un món no hi hagi més feixisme enlloc i mai més, entenent que el desenvolupament del patriarcat al llarg de la història forma el nostre sistema d’opressió d’avui dia. Amb el moviment de resistència global estem en una lluita comuna contra el feixisme, seguint els exemples de les Brigades Internacionals, la lluita contra el colonialisme i l’imperialisme a Algèria, Cuba, Nicaragua, Viernam i els innumerables aixecaments contra la modernitat capitalista, i per tant contra l’imperialisme arreu del món. Sense superar la mentalitat patriarcal, no serem capaces de superar el capitalisme, el colonialisme i el feixisme.

Modernitat democràtica contra modernitat capitalista en els nostres temps

Hi ha dos sistemes bàsics en conflicte avui dia: el sistema de la modernitat capitalista, impulsant el creixement del feixisme, i el sistema de la modernitat democràtica amb totes les forces amants de la lliertat, anticapitalistes, antiimperialistes, antipatriacals i internacionalistes del món! Avui, la modernitat capitalista i el feixisme a l’Orient Mitjà es materialitzen en l’ISIS i l’Estat feixista turc, amb tots els seus aliats globals especialment l’imperialisme dels EUA i la seva participació de l’OTAN. Però les forces de la modernitat capitalista, l’avantguarda de les quals és la joventut, les dones, les minories ètniques i oprimides així com el poble treballador, no estan acceptant els intents de genocidi i ocupació i segueixen lluitant per a construir l’alternativa en que volem viure!

Especialment en temps on els intents d’ocupar tot el Kurdistan estan creixent amb les recents operacions militars, bombardejos diaris, amb l’objectiu de destruir la revolució més gran del S. XXI;

en temps on el colonialisme i el feixisme estan creixent i s’expressen clarament com a part integrant de tots els estats-nació arreu del món, utilitzant també la COVID-19 com a excusa per a mesures autoritàries;

en temps on la violència policial, els atacs racistes i la xenofòbia estan creixent arreu del món, com hem vist amb l’assassinat racista de George Floyd als EUA, amb els atacs racistes a Hanau, Alemanya, i amb la situació global de les refugiades a les fronteres i als camps;

en temps on els feminicidis són pràctiques d’Estat com els recents bombardejos de l’Estat feixista turc sobre Kobanê, matant dones activistes que treballen en l’auto-organització i l’alliberament de les dones i quan la mentalitat patriarcal està matant cada dia dones i persones no-binàries arreu del món;

en temps on la destrucció ecològica del nostre planeta ha près una forma altament preocupant i el benefici dels capitalistes es posa per sobre de les necessitats del poble i de les futures generacions;

en aquests temps, nosaltres, com a moviment de resistència global, encara ens estem aixecant per la revolució!

Som les forces que estimen la llibertat i l’humanitat i no estem resistint només aquests atacs, sinó que també estem construint l’alternativa que imaginem. Estem seguint aquelles companyes i companys que han caigut en la lluita per l’humanitat, la dignitat i la llibertat. Aquelles que van donar la seva vida per un món milor, estem mantenint viva la seva memòria fent nostra la lluita i continuant el seu camí.

Nosaltres, com a Women Defend Rojava, Comuna Internacionalista i RiseUp4Rojava estem, per tant, cridant per a dies d’acció global el 18 i 19 de juliol, contra el colonialisme, el feixisme, el patriarcat i els feminicidis, la destrucció ecològica i contra totes les formes d’opresió. Ens manifestarem, ocuparem, bloquejarem, protestarem de formes creatives arreu del món i mostrarem la nostra lluita antifeixista comú en un sol front, fent saber a qui ens impedeixen viure amb dignitat i en llibertat què és el que pensem d’ells. Per tant, cridem a tothom a unir-se a aquests dies d’acció i compartir-los amb nosaltres!

NOSALTRES ENS AIXEQUEM PER LA REVOLUCIÓ!

We RISE UP 4 THE REVOLUTION!

La revolució a l’Orient Mitjà i arreu del món triomfarà – el feixisme serà esclafat!

Visca la solidaritat internacional!