La resistència és vida

La resistència és vida: crida a estar amb la gent de Rojava

15.01.2024

Després de les campanyes de bombardeig de l’Estat turc feixista a l’octubre i desembre, una vegada més, les bombes i els míssils turcs estan destruint infraestructures bàsiques en el nord-est de Síria. Els crims de guerra estan sent documentats i evidenciats per a tothom. En les últimes 48 hores, més de 50 llocs han estat atacats per drons i avions de combat turcs.

No sentim la necessitat de tornar a dir-vos el mal que s’està fent i tot el que afectarà a la supervivència dels pobles de la regió. També sabem que no necessitem tornar a parlar-vos de la brutalitat d’Erdogan i del règim turc d’AKP-MHP.

En lloc d’això, volem parlar-vos de les persones que es neguen a cedir davant un enemic bàrbar. Persones que es neguen a integrar-se en el sistema capitalista d’acumulació, persones que insisteixen en una vida digna. En la seva terra, segons els seus valors i la seva cultura. Volem parlar-vos dels fills i filles, de les mares, de la joventut. Milers de persones han inundat avui els carrers de les ciutats de tot el nord-est de Síria per tornar a deixar-ho clar als invasors feixistes: No us tenim por, i mai sortirem de les nostres terres!

Volem parlar-vos del líder religiós que ha parlat en la manifestació d’avui a la petita ciutat de Derik i que ha dit: “Tot i que si, tot està destruït, resistirem. Si no ens queda pa, menjarem pedres.”

L’esperit que hem vist avui és un senyal clar per a la gent de la regió; no sent simples víctimes d’agressions, sinó un poble en lluita; disposat a defensar els assoliments de les seves revolucions sigui com sigui.

Si observem la destrucció massiva que s’ha produït només en les últimes 48 hores, podríem tenir la impressió que la revolució es troba en una posició defensiva. Però la realitat és tot el contrari: la resistència, des de l’acció a Ankara el primer d’octubre, ha entrat en ofensiva. La Guerrilla a les muntanyes està aclaparant les forces d’ocupació i podria atacar el cor de l’estat turc en qualsevol moment. A tot el món, treballadors, treballadores, intel·lectuals, especialment dones i moviments juvenils es van unir a la campanya internacional per la llibertat d’Abdullah Öcalan. Des de la vaga de fam a les masmorres de l’estat turc fins a les manifestacions i accions a Europa, Amèrica del Sud i els Estats Units. Des de Rojava fins a les muntanyes lliures del Kurdistan. Des d’Imrali fins al món sencer, escoltem: La vida és resistència!

Els atacs a Rojava són ignorats pels mitjans de comunicació. Els Estats i les organitzacions internacionals fan els ulls grossos. Però sabem que les persones compromeses es mantindran amb Rojava. El poble, els antifeixistes, les feministes, els moviments ecològics, els que sostenen els valors humans més sagrats. Aquells que s’enfronten al genocidi en si mateixos, ja sigui a Palestina, Artsakh o Balochistan.

Som moltes persones i som fortes. Veiem les vostres accions; ens donen força, sobretot, a la gent de la regió. Totes les accions importen. Cada manifestació, cada acte, cada fulletó marca la diferència.

Sens dubte, la resistència a Rojava continuarà. I estarem dempeus al costat de la gent contra tots els atacs. Els atacs també continuen, i Rojava està disposada a defensar-se de tots els intents d’ocupar les seves terres. La revolució de les dones, la revolució de la joventut prevaldrà!

Us demanem que us uniu a la nostra resistència a Rojava, Orient Mitjà, Europa, Abya Yala, o on estigueu. Juntes aturarem els brutals atacs a Rojava. Juntes lluitarem contra el capitalisme i el feixisme. Juntes defensarem les alternatives a l’Estat, al capitalisme i a la crisi. Juntes ho aconseguirem!

Riseup4Rojava
15.01.2024

Riseup4Rojava International

#SmashTurkishFascism

#Riseup4Rojava

Scroll to Top