For syv år siden begynte en revolusjon i Rojava som kom til å radikalt forandre livene til millioner av mennesker. Kurderne frigjorde seg selv fra diktaturet til Assad-regimet og begynte å organisere seg selv i selvstyrende råd, communes og kooperativer. Spesielt den autonome organiseringen av kvinner ble en drivkraft for den sosiale revolusjonen. Underveis i kampen mot den Islamske Staten(IS), oppsto et unikt multietnisk og multireligiøst prosjekt, som i dag garanterer den fredelige sameksistensen av millioner av kurdere, arabere, og kristne. Den Demokratiske Føderasjonen i Nordøst-Syria er et unikt eksempel på visjonen for et fredelig og demokratisk Midtøsten og har derfor alltid vært en torn i siden for både regionale makter og imperialistiske stater.

Over de siste ukene har truslene mot den Demokratiske Føderasjonen i Nordøst-Syria nådd et nytt nivå. Tanks og tunge våpen venter allerede på den tyrkiske grensen, F16 fly er klare for å ta av, og den tyrkiske okkupasjonshæren forbereder seg på å utslette den Demokratiske Føderasjonen. I dens vake, vil titusener av medlemmer av islamistgjenger marsjere inn i Rojava og Nordøst-Syria.

Hva dette vil innebære er det vi ser hver dag i Afrin, territoriet som er okkupert av Tyrkia: mord, voldtekt, tortur, og utkastelse av den lokale befolkningen. En ny krig vil kaste Syria og hele Midtøsten ut i kaos, og føre hundre tusener av mennesker på flukt fra de tyrkiske troppene og deres islamistiske leiesoldater.

Men om den tyrkiske regjeringen og dens sammensvorne forventer at sine utslettelsesfantasier skal bli virkelighet, har de ikke tatt med i beregningen motstanden fra kvinnenes og folkets forsvarsenhetet (YPJ/YPG) og særlig motstanden fra folket i det Nordlige og Østlige Syria. De som har bekjempet IS gjennom å ofre tusenvis av martyrer og gjennom folkets modige motstand, vil forsvare de selvstyrte områdene mot en tyrkisk invasjon.

Vi behøver alle å gjøre vår del og oppfylle vårt ansvar for å forsvare denne revolusjonen!

Det militære, økonomiske og diplomatiske samarbeidet mellom Tyrkia, USA, NATO, og Europeiske land, må avsløres og bli politisk angrepet. Ingen støtte til Erdogan, hans regime, og hans krig! Ingen våpenforsyninger og ingen økonomisk eller politisk støtte til den tyrkiske utslettelsespolitikken!

Hvis demokratiske bevegelser bestemmer seg for å sette saken på agendaen: i media, på gatene, i fabrikkene, forretningene og klasserommene i sine land, da kan vi utvikle en samlet styrke mot Tyrkias krigsplaner. Vi behøver å bygge en permanent politisk motstand i stand til å hindre samarbeid med tyrkisk fascisme i våre land.

Skulle det komme til Dag X, starten av en tyrkisk invasjon: ta til gatene, gjør aksjoner, okkuper, obstruer og blokker! Vis de ansvarlige i regjeringskontorene og selskapenes hovedkvarterer hva du tenker om deres krig!

Sammen kan vi stoppe Tyrkias aggresjonskrig! Ingen krig mot Nord-Syria!

Revolusjonen i Nordøst-Syria skal vinne, fascismen skal knuses!

 

Scroll to Top