Day X Mobilizáció – Zúzzuk szét a török fasizmust!

 


A RiseUp4Rojava kampány, a Rojava-i Internacionalista Kommuna és a Fiatal Internacionalista Nők, mint a RiseUp4Rojava kampány, az Észak-Szíria/Rojava elleni újabb nagyszabású török invázió növekvő fenyegetése ellen hívunk fel világméretű mozgósításra.


Az elmúlt hetek fejleményeinek fényében ezúton megújítjuk 2019-es X. napi felhívásunkat, amely alapján 2019. október 9-én világszerte több százezer ember vonult az utcára a török hadsereg Serêkaniyê és Girê Spî városai elleni támadására válaszul, a háború ellen és az ellenállással való szolidaritásból. A háború és az ellenállás soha nem állt le. A török állam a legkülönfélébb eszközökkel folyamatosan támadja a kurdisztáni felszabadítási mozgalmat, mind északon/Törökországban, mind délen/Irakban, mind Észak-Szíriában/Rojavában. “Alacsony intenzitású” és időnként “magas intenzitású” háborút folytatnak a mozgalom és a nép ellen.


Az észak-szíriai emberek ellenállnak ennek a folyamatos háborúnak a régió különböző népei ellen, akik békés és tiszteletteljes együttélésre vágynak. 2012 óta saját kezükbe veszik a sorsukat, és azóta próbálnak egy önigazgató, demokratikus társadalmat építeni maguknak. Ebben különösen fontos szerepet játszik a nők szabadsága és a nők úttörő szerepe a társadalomban és a forradalom vívmányainak védelmében. Miután Rojava népe sikeresen meg tudta védeni magát az Iszlám Állam ellen, a török állam célzott támadásokat indított a régió ellen. Azóta a fasiszta török állam 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben három hadműveletben is megszállta a demokratikus önigazgatás kulcsfontosságú észak-szíriai régióit. Ennek következményei a kizsákmányolás, az elnyomás és az erőltetett demográfiai változás.


Körülbelül egy hónapja ismét felerősödött a fasiszta török kormány háborús retorikája Észak-Szíria/Rojava önigazgatású területeivel szemben. Csapatokat vezényelnek a különböző határpontokra, a frontvonalakon egyre gyakoribbak az összecsapások, és a fasiszta AKP-MHP törökországi kormánya egyértelműen megpróbálja mind belsőleg hangolni “saját országát” az új háborúra, mind külsőleg megszerezni a szükséges politikai-gazdasági-diplomáciai támogatást egy újabb nagyszabású offenzívához. És pontosan ez a pont az, ami számunkra lényeges: a török állam nemzetközi támogatással folytatja diktatórikus népirtó és asszimilációs politikáját. E katonai, pénzügyi, logisztikai és politikai-diplomáciai jellegű támogatás nélkül Törökország agresszív háborúi és agresszív külpolitikája elképzelhetetlen lenne: Szíria, Észak-Irak, a kurdisztáni háború, Qarabağ-Örményország, Líbia, a mediterrán Ciprus – mindezek a török állam által bűneihez kapott nemzetközi támogatás közvetlen vagy közvetett termékei. Ennek akarunk véget vetni a török fasizmus elleni nemzetközi fronton.


2019 októberében láthattuk, hogy van erőnk nemzetközi nyomást gyakorolni a török fasizmusra. Azt is megmutattuk, hogy hatalmas károkat tudunk okozni a török fasiszta államnak és a hadigépezetnek azzal, hogy közös erőnket egyesítve a török érdekeltségű fizikai célpontokra összpontosítunk országainkban. A Népi Önvédelmi Erőkkel és az észak-szíriai emberekkel együtt mi is részei vagyunk a világméretű ellenállásnak. Ezért nekünk is ki kell vennünk a részünket és teljesítenünk kell felelősségünket a forradalom védelmében!


Ezért mozgósítunk az észak-szíriai felszabadított területek elleni újabb invázió X. napjára. Készüljetek fel, mert a jelek azt mutatják, hogy bármikor elkezdődhet!


Itt az ideje, hogy felkészüljünk, mozgósítsunk, hogy együtt harcoljunk egy fronton, és hogy tudatában legyünk a közvetlen veszélynek! A szabadságért folytatott küzdelmeinket összefüggőnek kell tekintenünk, és az ellenállás közös szellemében kell harcolnunk. Mint demokratikus erők világszerte, olyan tartós politikai ellenállást kell kiépítenünk, amely megakadályozhatja a török fasizmussal való együttműködést országainkban.


Ehhez mindenhol napirendre kell tűzni a kérdést, és MOST kell cselekedni: az utcákon, a médiában, a gyárakban, a vállalatoknál, minden munkahelyen, az osztálytermekben stb. országainkban; akkor egy közös erőt hozhatunk létreTörökország háborús terveivel szemben.


Ha eljön az X. nap, egy újabb török invázió kezdete, akkor: Menjetek az utcára, Csináljatok akciókat, Foglaljatok, Zavarjatok és Blokkoljatok! Együtt megvédjük a forradalmat és visszavisszük a háborút a felelősökhöz, a haszonlesőkhöz, a cégekhez és a kormányokhoz!

Kövesse Twitter fiókunkat: https://twitter.com/riseup4rojava2

és az akciótérképünket: https://riseup4rojava.org/take-action/

Együtt megállíthatjuk a háborút és a török agressziót! Ne legyen háború Kurdisztán és Észak-Szíria ellen!