Felhívás Nemzetközi Akcióra – 2021 November 26-28

Zúzzuk szét a török fasizmust és Álljunk ki a guerrillák mellett

#RiseUp4Rojava

Kurdisztánban a 2021-es év eddig az ellenállás és a küzdelem éve volt. A török fasiszta állam minden frontvonalon, Rojavától Dél- és Észak-Kurdisztán városaiig és hegyeiig minden színtéren folytatta a nép és a felszabadítási mozgalom elleni támadásait. Rojavában a török állam elzárja a vizet a régiótól, demográfiai változtatásokat kényszerít a megszállt Efrîn, Serêkaniyê és Girê Spî területén, folyamatosan bombázza Şehba, Minbic, Eyn Îsa és Til Temir területeit, és újabb nagy megszállással fenyeget. Şengalban, Rojavában és Dél-Kurdisztánban a török állam az ellenállás vezetőit és a civileket is folyamatos gyilkosdrón támadások célpontjává teszi. Az év eleje óta a török hadsereg nagyszabású hadműveletet indított a Medya Védelmi Övezetek ellen, amelyek évtizedek óta gerillák által ellenőrzött területek. Több ezer katonával és zsoldossal, súlyos tüzérségi csapásokkal, szüntelen légi megfigyeléssel és légitámadásokkal próbálnak előrenyomulni a szárazföldön. Minden nehézség, a török hadsereg mindennapos vegyifegyver-használata, és az inváziót a másik irányból támogató KDP, ellenére a gerillák több, mint fél éve sikeresen állnak ellen és tartják pozícióikat. A megalkuvás nélküli antifasiszta ellenállás története íródik – oly sok nagyszerű nő és férfi vesztette életét, és még többen teszik kockára az életüket nap mint nap, egyetlen céllal: zúzzuk szét a török fasizmust!

Ez a török ​​fasizmus csak a nemzetközi támogatásnak köszönhetően képes működik. Ez a támogatás néha nyílt és aktív, néha rejtett és passzív. Mindenesetre ez a támogatás az oka annak, hogy a térségben folyamatos a megszállás, a kizsákmányolás, az öldöklés és a háború. Együtt megbuktathatjuk az AKP-MHP kormányt – ha kiállunk a gerillák mellett és felkelünk Rojaváért, ha komoly nyomást gyakorolunk a törökországi fasiszta rezsim nemzetközi haszonlesőire, akkor megszámlálhatjuk a rezsim utolsó napjait.

Vegyük célba az efrîni megszállást

Efrîn 2018 márciusa óta török megszállás alatt áll. Azóta a török állam kizsákmányolja Efrîn gazdagságát. Ennek egyik példája az efrîni olívaolaj, amelyet a világ minden tájára exportálnak. Tekintsd meg ezt a listát:

(https://riseup4rojava.org/face-the-robbery-of-efrins-resources-and-the-responsibles/), és nézd meg, hogy az Ön országában adnak-e el efrîni olívaolajat a régió török megszállói és iszlamista bandák finanszírozására. Legyetek aktívak és kreatívak, hogy megállítsátok azokat, akik hasznot húznak a megszállásból!

Vegyünk célba a nemzetközi fegyveripart

A múltban sok vállalat és kormány jelentette ki, hogy nem ad el több fegyvert Törökországnak, de észre kell vegyük, hogy még mindig rengeteg fegyvert és különböző fejlett haditechnikai eszközt adnak el Törökországnak. Vessünk véget ennek, és Blokkoljuk, Zavarjuk és Foglaljuk el a fegyvergyártó cégek telephelyeit és irodáit! Ehhez nézd meg frissített Célponttérképünket, és tégy lépéseket:

https://riseup4rojava.org/take-action/ és https://riseup4rojava.org/weapon-industry/

Vegyük célba a török ​​fasizmus politikai és diplomáciai támogatását

Az Erdoğan-rezsim a legitimitását, amellyel sohasem rendelkezett, vagy amelyet már régen elvesztett a török és kurd nép körében, a nemzetközi diplomáciai és politikai támogatásból meríti. Bárhol is élünk, vannak olyan politikai csoportok, intézmények és pártok, amelyek nyíltan vagy burkoltan támogatják Erdoğant és a török fasiszta államot. Jelentsétek őket, szálljatok szembe velük, és vegyétek rá őket, hogy bánják meg a fasiszta rezsimmel való együttműködésüket!

Ítéljük el a török ​​hadsereg vegyifegyver-használatát

A múltban több olyan esemény is volt, amikor a török államot vegyi fegyverek bevetésével vádolták, de az év eleje óta a török állam napi szinten kezdett vegyi fegyvereket használni. A HPG gerillák többször is nemzetközi vizsgálatot követeltek ebben a témában, és ezáltal nemzetközi elítélést. Nyilvánvaló, hogy a harci gáz gerillák elleni bevetésének csakis egyetlen oka van, mégpedig az, hogy a török hadsereg képtelen a terepen közönséges fegyverekkel előrenyomulni. Hogy ennek véget vessünk, támogassuk a mozgalom felhívását a nemzetközi elítélésre. Ugyanakkor támogassuk közvetlenebbül is a gerillákat, és költsünk pénzt gázálarcokra: https://widnet.org/.

Álljunk ki a guerrillák és az ellenálló nép mellett

A gerillák, az YPG és az YPJ, a rojavai és észak-kurdisztáni emberek minden erejükkel ellenállnak. Be kell lássuk, hogy minden ottani vereség negatívan fogja érinteni mindannyiunk küzdelmét szerte a világon, másrészt viszont minden ottani győzelem erősíteni fogja a fasizmus elleni és a szabadságért folytatott küzdelmeinket szerte a világon.

A guerrillák mellett kiállás egyet jelent a PKK melletti kiállással

November 27-én lesz a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) megalakulásának 43. évfordulója. Gratulálunk minden harcoló elvtársunknak és Kurdisztán népének ehhez az eseményhez, és mindenkit arra hívunk fel, hogy ezen a napon fejezze ki szolidaritását a PKK-val. Harcuk az önrendelkezésért és a szabadságért folytatott jogos küzdelem, amely megérdemli az elnyomott népek támogatását szerte a világon.

Ennek tudatában mindenkit arra hívunk fel, hogy idén november 26-án, 27-én és 28-án lépjen fel országában. Legyetek kreatívak! Blokkoljatok, Zavarjatok és Foglaljatok! Demonstráljatok és tiltakozzatok! Vegyétek célba a háború haszonlesőit! Mutassátok ki szolidaritásotokat a kurdisztáni antifasiszta ellenállással!

Together we will #SmashTurkishFascism, we will #RiseUp4Rojava and we will #StandwithGerîla!