Ingen krig i det nordlige Syrien

Dag X Mobilisering – Knus tyrkisk fascisme

 

På vegne af Rise Up 4 Rojava-kampagnen, Internationalist Commune in Rojava og Young Internationalist Women, opfordrer vi til en verdensomspændende mobilisering mod en endnu større tyrkisk invasion i det nordlige Syrien/Rojava.

I lyset af udviklingen i de sidste par uger fornyer vi hermed vores Dag X-opkald fra 2019, på grundlag af hvilket den 9. oktober 2019 som svar på den tyrkiske hærs angreb mod byerne Serêkaniyê og Girê Spi, hundredvis af tusinder af mennesker rundt om i verden gikpå gaden i solidaritet med modstandsbe-vægelsen mod krigen. Krigen og modstanden er aldrig stoppet. Den tyrkiske stat angriber konstant frihedsbevægelsen i Kurdistan med en lang række midler, både i nord/Tyrkiet, i syd/Irak og i det nordlige Syrien/Rojava. En “lavintensitets” og fra tid til anden en “højintensitets” krig føres mod bevægelsen og folket.

Befolkningen i det nordlige Syrien yder ubrudt modstand mod denne uophørlige krig mod de forskellige folk i regionen, som længes efter et fredeligt og respektfuldt liv med hinanden. De har taget deres skæbne i egen hånd siden 2012 og har lige siden forsøgt at opbygge et selvstyrende, demokratisk samfund for sig selv. Især kvinders frihed og kvinders pionerrolle i samfundet og i forsvaret af revolutionens resultater spiller en vigtig rolle. Efter at befolkningen i Rojava var i stand til at forsvare sig mod ISIS, begyndte den tyrkiske stat målrettede angreb mod regionen. Siden da har den fascistiske tyrkiske stat besat vigtige regioner med demokratisk selvstyre i det nordlige Syrien i tre operationer i 2016, 2018 og 2019. Konsekvenserne af dette er udnyttelse, undertrykkelse og tvungne demografiske forandringer.

I omkring en måned nu er den fascistiske tyrkiske regerings krigsretorik mod de selvadministrerede områder i det nordlige Syrien/Rojava igen blevet strammet. Tropper bliver flyttet til de forskellige grænsepunkter, sammenstødene i frontlinjerne tager til, og den fascistiske AKP-MHP-regering i Tyrkiet forsøger åbenbart at tune ind på “sit eget land” til den nye krig både internt og eksternt med den nødvendige politiske -økonomisk-diplomatisk at opnå støtte til endnu en større offensiv. Og netop dette punkt er væsentligt for os: Den tyrkiske stat fører sin diktatoriske folkedrabs- og assimileringspolitik med international støtte. Uden denne støtte af militær, finansiel, logistisk og politisk-diplomatisk karakter ville Tyrkiets angrebskrige og dets aggressive udenrigspolitik være utænkelige: Syrien, det nordlige Irak, krigen i Kurdistan, Qarabağ Armenien, Libyen, Middelhavscypern – alt dette er direkte eller indirekte produkter af den internationale støtte, som den tyrkiske stat modtager for sine forbrydelser. Vi ønsker at sætte en stopper for dette med en international front mod tyrkisk fascisme.

I oktober 2019 så vi, at vi har styrken til at sætte tyrkisk fascisme under internationalt pres. Vi har også vist, at vi kan gøre stor skade på den tyrkiske fascistiske stat og dens krigsmaskiner ved at fokusere på fysiske mål af tyrkisk interesse i vores lande og samle vores fælles styrke. Sammen med Folkets Forsvarsstyrker og befolkningen i det nordlige Syrien er vi også en del af modstanden verden over. Vi skal derfor også gøre vores del og opfylde vores ansvar for at forsvare revolutionen!

Derfor mobiliserer vi til X-dagen for endnu en invasion mod de befriede områder i det nordlige Syrien. Forbered dig, for tegnene tyder på, at det kan starte når som helst!

Nu er det tid til at forberede sig, mobilisere, kæmpe sammen og være opmærksom på den akutte fare! Vi skal se vores kampe for frihed som indbyrdes forbundne og kæmpe med en fælles modstandsånd. Som demokratiske kræfter verden over er vi nødt til at opbygge en permanent politisk modstand, der kan forhindre samarbejde med tyrkisk fascisme i vores lande.

Derfor er det netop NU nødvendigt at sætte emnet på dagsordenen overalt og at handle: på gaden, i medierne, på fabrikker, virksomheder, på alle arbejdspladser, klasseværelser osv. i vores lande; så kan vi udvikle en fælles styrke mod Tyrkiets krigsplaner.

Skulle det komme til dag X, begyndelsen på endnu en tyrkisk invasion, så: lad os gå på gaden, tage affære, besætte, forstyrre og blokere! Sammen forsvarer vi revolutionen og fører krigen tilbage til de ansvarlige myndigheder, profitmagere, virksomheder og regeringer!

Følg vores Twitter-konto: https://twitter.com/riseup4rojava2

og vores handlingskort https://riseup4rojava.org/take-action/

Sammen kan vi stoppe krigen og tyrkisk aggression! Ingen krig mod Kurdistan og det nordlige Syrien!

 

# RiseUp4Rojava

#SmashTurkish Fascisme