Opråb til de internationale aktionsdage 26.-28. november 2021

Knus den tyrkiske fascisme og støt guerillaen

#RiseUp4Rojava

I Kurdistan har 2021 hidtil været et år med modstand og kamp. På alle fronter, fra Rojava til byerne og bjergene i det sydlige og nordlige Kurdistan, har den tyrkiske fascistiske stat fortsat sine angreb mod folket og frihedsbevægelsen på alle niveauer. I Rojava afskærer den tyrkiske stat i regionen vandet og fremtvinger demografiske ændringer i de besatte områder Afrin, Serêkaniyê og Girê Spî. Tyrkiet bomber konstant Şehba, Minbic, Eyn Îsa og Til Temir og truer med nye store invasioner. I Shengal, Rojava og det sydlige Kurdistan angriber den tyrkiske stat konstant modstandsledere og civile med dræberdroner. Siden begyndelsen af ​​året har den tyrkiske hær iværksat en massiv operation mod Medya-forsvarsområderne, som har været kontrolleret af guerillaen i årtier. Med tusindvis af soldater og lejesoldater, massiv brug af artilleri, uafbrudt luftovervågning og luftangreb forsøger den at rykke frem på jorden. På trods af alle vanskelighederne med den tyrkiske hærs og KDP’s daglige brug af kemiske våben, som leder invasionen fra den anden retning, har guerillaen med succes gjort modstand i mere end et halvt år for at bevare deres positioner. En historie om kompromisløs antifascistisk modstand er ved at blive skrevet, hvor så mange store kvinder og mænd har mistet livet, og så mange flere sætter deres liv på spil hver dag med ét mål: At knuse tyrkisk fascisme!

Denne tyrkiske fascisme virker kun på grund af den internationale støtte, den modtager. Denne støtte er nogle gange åben og aktiv, nogle gange skjult og passiv. Men denne støtte er årsagen til den fortsatte eksistens af besættelse, udnyttelse, drab og krig i regionen. Sammen kan vi bringe AKP-MHP-regeringen ned – hvis vi står på guerillaens side og står op for Rojava, hvis vi lægger alvorligt pres på det fascistiske regimes internationale profitmagere i Tyrkiet, så vil vi komme til at tælle regimets sidste dage af regimet.

Målret modstand mod besættelsen af Afrin!

Afrin har været under tyrkisk besættelse siden marts 2018. Siden da har den tyrkiske stat udnyttet rigdom fra Afrin. Et af eksemplerne er olivenolien fra Afrin, som eksporteres til hele verden. Tjek denne liste (https://riseup4rojava.org/face-the-robbery-of-efrins-resources-and-the-responsibles) og se, om og hvor i dit land olie fra Afrin bliver solgt for at financiere den tyrkiske besættelse og islamistiske bander i regionen. Vær aktiv og kreativ nu for at stoppe dem, der drager fordel af besættelsen!

Målrettet modstand mod den internationale våbenindustri

Mange virksomheder og regeringer har tidligere erklæret at ville stoppe salg af våben til Tyrkiet, men vi må indse, at der stadig er mange våben og forskellige typer avanceret krigsteknologi, der bliver leveret til Tyrkiet. Lad os sætte en stopper for dette og blokere, forstyrre og besætte våbenindustriens lokationer og kontorer! Tag et kig på vores opdaterede destinationskort og bliv aktiv!

https://riseup4rojava.org/take-action/ og https://riseup4rojava.org/weapon-industry/

Målrettet modstand mod politisk og diplomatisk støtte til tyrkisk fascisme

Erdoğan-styret får sin legitimitet, som det aldrig har haft eller for længst har mistet i befolkningen i Tyrkiet og Kurdistan, fra international diplomatisk og politisk støtte. Uanset hvor du bor, er der politiske grupper, institutioner og partier, der enten åbent eller skjult støtter Erdoğan og den tyrkiske fascistiske stat. Udskam dem, konfronter dem og få dem til at indse, at de vil fortryde deres samarbejde med et fascistisk regime!

Fordøm den tyrkiske hærs brug af kemiske våben

Der har tidligere været flere hændelser, hvor den tyrkiske stat er blevet anklaget for at bruge kemiske våben, men siden begyndelsen af ​​dette år er den tyrkiske stat startet med at bruge kemiske våben på daglig basis. Mere end én gang har HPG-guerillaen opfordret til en international undersøgelse af dette spørgsmål og dermed en international fordømmelse. Det er indlysende, at brugen af ​​kemisk gas mod guerillaerne kun har én grund, og det er den tyrkiske hærs manglende evne til at rykke frem med konventionelle våben. For at sætte en stopper for dette bør vi støtte bevægelsens opfordring til international fordømmelse. Samtidig bør vi støtte guerillaen mere ved at donere penge til gasmasker: https://widnet.org/

Støt guerillaerne og det modstandsdygtige folk!

Guerillaen, YPG og YPJ, befolkningen i Rojava og det nordlige Kurdistan yder modstand med alt hvad de har. Vi er nødt til at se, at ethvert nederlag dér vil påvirke alle vores kampe i verden negativt, men på den anden side vil enhver sejr dér styrke vores kamp mod fascismen og for frihed rundt om i verden. At stå på guerillaens side betyder at stå på PKK’s side. Den 27. november markerer 43-årsdagen for grundlæggelsen af ​​Kurdistan Workers’ Party (PKK). Vi lykønsker alle kammerater i kampen og Kurdistans befolkning med denne begivenhed og opfordrer dem til at vise solidaritet med PKK på denne dag. Deres kamp er en legitim kamp for selvbestemmelse og frihed, der fortjener støtte fra undertrykte folk rundt om i verden.

Under disse omstændigheder opfordrer vi alle til at handle i deres lande den 26., 27. og 28. november i år. Vær kreativ! Bloker, gener og besæt! Demonstrer og protester! Tag kampen op mod krigens profitmagere! Vis din solidaritet med den antifascistiske modstand i Kurdistan!

Sammen er vi #SmashTurkishFascism, # RiseUp4Rojava # StandwithGerîla!

Koordineringen af #RiseUp4Rojava-kampagnen